14 генијални илустрации за потешкотиите со кои се соочува секоја бремена жена

354

Секоја жена ја доживува бременоста поинаку и на свој начин, но некои работи се, ќе се согласите, заеднички за сите бремени жени.

Бременоста е најтежок, но и најубав период во животот на секоја жена. Бебето го носиме 9 месеци во стомакот, што воопшто не е лесна работа!

Не се вели напразно „друга состојба“- за време на бременоста, секоја бремена жена доживува работи кои никогаш не ѝ се случиле претходно, ниту пак сонувала дека некогаш ќе се случат.

Безброј смешни, тажни, трогателни, а понекогаш дури и застрашувачки ситуации се нешто што ја карактеризира секоја бременост, понекогаш до тој степен што размислуваме дека би можело да се направи добар филм за тоа што поминале и искусиле во текот на тој период.

Дали се препознавате во некоја од овие илустрации?

Подготовката за мајчинство е сериозна работа.

И на мажите им е тешко.

Најважно е да бидете подготвени за сè!

Дури и најнеочекуваните работи …

Целиот свет е против вас. Дури и вашите омилени патики.

Животот носи нови предизвици секој ден.

Но, секогаш можете да најдете решение!

Дали забележавте дека не можете да купувате најудобна облека во специјални продавници за идни мајки?

И некои подароци можат да бидат доста збунувачки.

Бремените жени лесно се движат.

Понекогаш учиме нови работи за нив.

Колку е поблизу моментот, толку е пострашно.

И, можете да започнете со паника во најлошото време.

Но, сите предизвици ги оставата зад себе кога во рацете ја држите вашата среќа.

Дали децата ве имаат променето? Или се уште не сте подготвени за толку голем чекор? Оставете Ваш моментар.

Илустратор Елена Сорокина за BrightSide.me