Со Google Earth пронашол масивен подводен мистериозен ѕид кој ја опкружува целата планета | Видео

1982

Постојат многу чудни работи на Земјата што треба да ги откриеме, и се чини дека никогаш нема да знаеме што подготвила Земјата за нас, затоа што и по толку години сè уште не знаеме што се тоа вистински тајни. Како и да е, со Јутјуб каналот наречен „Flat Earth Arabic“ пронајден е масивен ѕид под океаните на Земјата кој ја опкружува целата планета.

Покрај бројните структури кои остануваат скриени под океанот, најголемиот непознат град кој припаѓа на цивилизацијата на Маите, е откриен со употреба на Google Earth.

Ако прашате многу експерти за оваа тема, тие ќе речат дека обичната големина на овој ѕид не е природна формација. Многумина се убедени дека со толку многу откритија ширум светот, присуството на овој подводен ѕид е сосема можно со оглед на многубројните цивилизации што живееле.

Повеќето луѓе не веруваат дека тоа е ѕид и бараат јасно објаснување зошто е таму и кој го изградил. Некои луѓе дури и мислат дека станува збор за грешка на Google Earth.

Шиеењето слики е начин на комбинирање повеќе фотографски слики со преклопувачки полиња за да се произведе сегментирана панорама или слика со висока резолуција. Оваа техника, која се реализира со употреба на софтвери, најчесто се користи во современиот свет, а се користи и кај сателитските слики што ги гледаме на Google Earth.

Работите како осветлување, појдовна точка, референци и многу други работи можеби играат клучна улога во оваа огромна работа. За да дознаете повеќе, кликнете на видеото подолу: