10 начини на кои вашето куче ви кажува дека ве сака

7979

Иако сте развиле “јазик” со најдобриот пријател на човекот, секогаш сте замислувале ситуации кога тој на глас ви кажува дека ве сака?

Не грижете се, не сте посебни во ова, бидејќи сите сопственици и љубители на животни барем еднаш во животот ќе посакаат добро да се изнаприкажат со своето куче!

Научниците го испитувале однесувањето на кучињата и дошле до заклучок: ако и вашето куче покажува некои од овие 10 знаци, тој всушност ви кажува дека ве сака!

1. Тој ужива да ве лижне!

Кучињата веднаш чувствуваат, дали некој ги сака. Ако ги сакате, тие со љубов ќе ви возвратат на овој начин.

2. Кога полека заминувате, тој стои и ве гледа!

Ако вашето куче покажува нервоза секој пат кога некаде тргнувате од дома, тој покажува страв дека ќе ве изгуби. Меѓутоа, ако стои мирно и гледа додека се подготвувате да излезете надвор, сфаќа дека ќе се вратите. Доверба на највисоко ниво!

3. Се потпира на вас!

Ако поради нешто се чувствувате исплашено, кучето ќе ви даде до знаење така што ќе се доближи до вашата нога. Повторно доверба на највисоко ниво, а сигурноста која му ја влевате може да биде знак дека премногу ве сака!

4. Едноставно “ќе се избезуми” кога ќе се вратите дома!

Ве очекува, мавтајќи со опашката со својата омилена играчка во устата? Вашето домашно милениче сака само да ви каже – Ми недостасуваше и многу те сакам!

5. Се гали по оброците!

Со своето расположение по оброкот, кучето ќе ве извести дали му се допаѓа тоа. Ако е расположен за галење и игра, тоа значи дека многу му се допаднал оброкот.

Продолжува на страна 2