Жените своите најдобри пријателки повеќе ги сакаат од брачните другари

134

Денес вистинските пријатели се сметаат на прстите од една рака.

Сигурно, секој од вас има барем еден со кого неговата врска е многу силна. Можеби нема да можете да се видите и да слушнете за неколку месеци, но кога тоа ќе го направите, ко да немало никаква разделба.

Според новата американска студија нарачана од велнес компанија, жените сакаат да поминуваат повеќе време со своите најдобри пријатели отколку со своите сопрузи. За таа цел беа анкетирани 1517 жени, со нешто над 50%, тврдејќи дека ова е навистина точно.

Друг одговор е дека девојките ги разбираат и ги слушаат повеќе од нивните сопрузи. Повеќето учесници велат дека жените поминуваат многу повеќе време со своите девојки. Речиси 39% велат дека ги преферираат, бидејќи понекогаш се смеат и плачат во исто време.

Уште 29% сметаат дека можат да бидат она што се, а четвртина признаваат дека имаат повеќе заедничко. Покрај тоа, повеќе од 40% изјавиле дека нивните другарки се подобри за друштво, бидејќи заедно ги споделуваат истите работи. 28% одговориле дека нивниот однос со сопружниците е послаб од нивните девојки, бидејќи тие им давале подобар животен совет.

Забавен е фактот што секоја четврта жена вели дека нејзината другарка ја иритира помалку отколку нејзиниот сопруг.

Скоро една петтина од анкетираните жени покажуваат дека нивните придружници имаат поголемо чувство за хумор. Значи, ако меѓу читателите на овој напис има врзани мажи, размислете дали правите доволно за жената да се чувствува сакана и посакувана.