Жените се срамат од него, а мажите го обожаваат

132

Спротивно на општо прифатеното женско мислење, еден дел од телото коj тие го кријат поради несигурност е токму она кое многу им се допаѓа на мажите.

Стручњаци за фитнес спровеле анкета за привлечните физички особини кај двата пола, а резулатите довеле до интересен заклучок.

Еден дел од телото поради кој жените се несигурни и го кријат, мажите го навеле како посакувана женска особина. Станува збор за – стомачето.

Дури и мажите кои сакаат мускулести и атлетски градени жени навеле како стомачето е секси и сакаат да го видат на жена, повеќе од извајани стомачни мускули.

Кога е во прашање лицето, 87 проценти од мажите изјавиле дека на него прво ги забележуваат очите, а на второ место се нашле усните.

Повеќето мажи испитаници во анкетата потврдиле дека преферираат „просечен“ изглед на женското тело, а атлетски граденото женско тело приоритет е за само 3% од анкетираните.