Жените кога претрпеле неверство се посилни и помудри

131

Без сомнение, неверството боли, но научниците велат дека жените што ја преживеале неверноста стануваат ментално посилни и прават поумни одлуки во изборот на идните односи.

Според универзитетскиот психолог, д-р Крег Морис, вистинскиот губитник, кога мажот ги изневерува своите сопруги, е другата жена која ќе дојде во контакт со партнер кој е склон да мами.

Жената која страда од прељуба ќе страда и ќе помине низ тажен период, но на крајот таа ќе излезе како личност со повеќе искуство. Ќе развие посебна вештина – “радар за препознавање на партнери, наклонети кон неверство”, објаснува д-р Морис.

Покрај тоа, тој мисли дека односот помеѓу лицето што мами и неговиот нов партнер обично е неуспешен.