Запознајте го SkyWall- ловецот на дронови | Видео

306

SkyWall 100 е смарт базука која служи за заштита од непријателски дронови со тоа што има вграден нишан кој ја мери точната траекторија на беспилотното летало и испалува проектил кој фрли мрежа за ловење и неутрализирање на дронот.

SkyWall 100 може да ја управува еден човек и е способна за брзо заловување на голем број на дронови бидејќи веднаш се полни.

Бонус видео:

SkyWall100 Drone Defence System