За 26 години спасила 200 кученца

1543

61-годишната Јунг Мајунг Соок од Кореја спасува кучиња цели 26 години. Досега спасила 200 животи.

Јунг живее заедно со кучињата во сиромаштија, но вели дека најважно е тоа што сите се најадени и здрави.

„Моите бебиња не се гладни. Тука може да играат и живеат слободно. Покрај нив и јас сум среќна и здрава.“

Јунг работи за да може да ги обезбеди своите основни потреби и храна за кучињата. За жал, морала да се сели 7 пати досега затоа што соседите се жалеле на галамата.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.