“Висината и Тежината Играат Улога | Какви Мажи Привлекуваат Најмногу Жени”

136

Висината и тежината на мажите можат да бидат фактори кои влијаат на привлекувањето на жени, според истражување на Универзитетот Чепмен.

Во истражувањето беа испитани 60.058 хетеросексуални жени и мажи за нивниот број на сексуални партнери, висина и тежина.

За мажите и жените на возраст од 30 до 44 години, просечниот број на сексуални партнери беше осум. Мажите кои беа помалку високи од просекот имале просечно 5 партнери, додека мажите кои беа повисоки имале просечно 10 партнери. Сепак, разликата не беше толку драстична, како што се очекуваше.

Истражувачите заклучија дека висината на мажите е релевантен фактор при изборот на сексуален партнер, но не го објаснуваат во потполност бројот на сексуални партнери.

Истражувањата непрекинато покажуваат дека жените често претпочитаат повисоки мажи. Можно е да постои некој праг на минимална висина за повеќето жени, по кој ќе го сметаат мажот за потенцијален сексуален партнер. Мажите над таа висина може да имаат сличен број на сексуални партнери.

Што се однесува до индексот на телесна маса (ИТМ), мажите со нормална тежина имале најмногу сексуални партнери, додека мажите со прекумерна тежина имале помалку партнери. Ова покажува дека физичката состојба може да влијае на сексуалниот живот, но не е единствениот фактор.

Во суштина, иако висината и тежината на мажите може да влијаат на нивната успешност кај жените, добриот карактер и способностите, како и чувството за хумор и кулинарски вештини, се исто така важни атрибути кои можат да ги направат привлечливи за жените.