Ви кажале дека е невозможно и ве лажеле | Ова момче оздрави од аутизам! (ВИДЕО)

1837

Иако му бил дијагностициран аутизам, тој сега е целосно здраво момче!

Аутизмот е, многумина ќе кажат, болест на новото време, која во изминатите неколку години брзо расте. Неодамна, во јавноста се обелоденети во информации, дадени од лице од Американскиот центар за контрола и превенција на болести, кои докажуваат дека вакцината предизвикува аутизам.

И навистина со зголемување на бројот на вакцинираните расте и болеста на аутизам во неверојатни пропорции. Генерално, кај децата во САД на 100 деца регистрирано е едно дете со аутизам. Во Калифорнија, едно дете од нив 150 има аутизам – само во периодот 2001/2002 година. Забележано е зголемување на аутизмот за 54 проценти.

Но, во некои области стапката на аутизам е уште поголема, на секои 50 деца доаѓа едно аутистичко дете! Со години, тој број рапидно расте, и сега има милиони аутистични луѓе во светот.

На родителите со аутистични деца им е кажано дека симптомите на оваа болест можат да се ублажат, но не и целосно да се излечат. Но, едно момче на светот му покажа дека тоа не е вистина. Неговите родители вовеле само мала промена во исхраната на момчето и тој сега е целосно излечен од дијагностицираната болест.

Неодамна, се појавила студијата која покажува дека со промените во исхраната аутизмот може да се подобри и децата на кои им е дијагностициран можат да имаат можност да му се вратат повторно на “нормалниот” живот.

Ethan Fox – момче кое имаше аутизам

Лекарите не препознале дека неговото одбивање да спие и дигестивните проблеми биле поврзани со исхраната. За среќа, неговите родители барале алтернативни начини на лекување и конечно, по неколку вложени напори, откриле нешто многу важно за закрепнувањето на детето. Тие ја препознале длабоката поврзаност помеѓу аутизмот и исхраната. Тие откриле дека решението се наоѓа во исхраната без глутен и казеин (млечни производи), па веќе после неколку дена Ethan почнал да се чувствува подобро. Со текот на годините, почнале да ги користат витамините и органските зеленчуци и забележале драматично подобрување во социјалните, когнитивните и функционалните способности.

Корист од ваква исхрана се базира на теоријата дека децата со аутизам можат да имаат алергија или висока чувствителност на намирници кои содржат глутен и казеин, а тие видови на алергии се најчестите несакани ефекти на различни вакцини. Децата со аутизам, според теоријата, ги варат пептидите и протеините во прехранбените производи кои содржат глутен и казеин поразлично од другите луѓе и таа разлика може да ги влоши симптомите.

Три години подоцна, тие продолжиле со исхрана без глутен и казеин, вклучувајќи витамини и го излечиле гастроинтестиналниот систем на Ethan. Тој оздравил на исхраната од здрави протеини, органски зеленчук и овошје, ориз и компири. Тој повеќе не покажува знаци на аутизам. Пред сè, здрав е, среќен и забавно момче.

Напомена: Прочитајте ги коментарите под видеото …