Цвеќето открива какви се неговите чувства према вас

268

Дали некогаш ви паднало на ум зошто некој ви подарил розова, а не црвена роза? Или букет од портокалови, а не жолти гербери? Што, па макар и подсвесно, ви порачува некој кој ви донел бели лалиња?

Британските научници тврдат дека неговите чувства влијаат врз изборот на бојата на цвеќето со кое сака да ве израдува.

Што тој ви порачува со цвеќето?

Со црвената јасно ви покажува љубов и романтични чувства, страст и почит

Со белата ви укажува наклоност, чесност и сериозни намери кон дамата

Со жолта боја покажува приврзаност и пријателство

Розевата е израз на восхит, благодарност и среќа

Портокаловата е знак на обожување и скриена страст

Нијансата на праска е израз на симпатија, благодарност, признание и уважување

Бојата на лаванда покажува дека машкото е целосно маѓепсан и веќе заљубен на прв поглед