СТРАШНО И ТЕШКО Е ДА СЕ ОБЈАСНИ ВИДЕОТО | Мистериозниот случај на “Skinny Bob”, пилот на вонземјанско НЛО фатен од КГБ

1354

Некои ентузијасти на НЛО тврдат дека страшното видео од „вонземски ентитет“, наводно снимено од советски научници, е најјасен поглед на вонземјани.

Од сите видеа за кои се тврди дека се „доказ“ за вонземјани кои ја посетуваат Земјата, ниту едно не е толку тешко да се објасни како кратката снимка на вонземјанин познат како Слабиот Боб.

Морничаво видео

Исечок од суштество со испакнат череп и огромни црни очи кои станаа стандард за слики на посетители вонземјани првпат се појави во 2011 година. Истиот е објавен од анонимен корисник на Редит по име Иван 0135. Видеото наводно го снимила КГБ откако летало од ѕвездениот систем Zeta Reticuli слетало во Русија.

За “Skinny Bob” се зборело дека е дел од дипломатска мисија од планета оддалечена околу 40 светлосни години за да разговара за „прашања од заеднички интерес“.

Експертите за видеото

Тешко е да се поверува дека вонземјанин од толку далечна планета би изгледал толку човечки, но ако “Skinny Bob” е измама, прашањето останува; кои се измамниците и што би можеле да добијат?

Уметникот на видео ефекти Randy Sharp рече дека клипот е лажен: „Технологијата CG, во време на производство, бара ниво на експертиза од некој со високо ниво на искуство и знаење“.

Никој никогаш не се обидел да заработи на снимката, за која некои експерти проценуваат дека ќе чини околу 250.000 долари.

Режисерот Adam Wells, кој го режираше краткиот филм Shemira, изјави за Daily Star дека видел многу груби измами во негово време, но клипот “Skinny Bob” изгледа како да е потрошено време на него. Тој додаде дека има нешто во движењето на веѓите што изгледало аниматронично.

Експертот за НЛО Nigel Watson рече дека “Skinny Bob” изгледа како вонземјани од летечка чинија или како тип кој наводно бил пронајден воRoswell или како Mekon од цртаниот филм Dan Dare од 50-тите.

Исто така, постои неверојатна сличност со цртежот што му го испратила жртва на вонземјанско киднапирање по блиска средба во 1970-тите. Но, тој додаде, и покрај сите негови вонземски акредитации, Боб изгледа многу хуманоидно и не толку егзотично како што би очекувале за посетител од далечен ѕвезден систем.

Charley Henley, супервизор на VFX кој работел на серијата Alien на Ridley Scott, вели дека има многу добри причини зошто вонземјаните од нашата имагинација изгледаат толку човечки:

„Многу дизајни се поврзани со човечката анатомија и мислам дека тоа е вообичаена тема. Вложивме многу хуманост во вонземјаните“.

Тие изгледаат како човек

Палеонтологот и еволутивен биолог Stephen Jay Gould вели дека вонземјанин кој изгледа како човек би бил крајно малку веројатен и ако повторно ја снимиме лентата на еволуцијата овде на Земјата, животот би можел да изгледа поинаку од сега.

Но, Sam Levin, истражувач на Одделот за зоологија во Oxford, вели дека вонземјанин кој малку личел на нас не е толку неверојатен како сето ова:

„Сè уште не можеме да кажеме дали вонземјаните ќе одат на две нозе или ќе имаат зелени очи. Но, веруваме дека еволутивната теорија нуди единствена дополнителна алатка за да се обидеме да разбереме какви ќе бидат вонземјаните, а ние покажавме неколку примери на видови силни предвидувања што можеме да ги направиме со неа. Со предвидувањето дека вонземјаните претрпеле големи транзиции, што доведе до сложеност на видовите на Земјата, можеме да кажеме дека постои ниво на предвидливост на еволуцијата што би ги направило да изгледаат како нас“, известува TheSun.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.