Со овие професии се занимаваат жени и мажи кои најчесто ги изневеруваат своите партнери

315

Истражувањето, спроведено на страницата за пронаоѓање партнери на Ешли Медисон, откри кои се најчестите занимања на мажи и жени кои ги изневеруваат своите партнери и беа направени неколку интересни откритија.

Кога станува збор за мажите, трговците се чини дека најмногу изневеруваат, дури 29 проценти, по што следат оние кои работат во областа на информатичката технологија (12 проценти), а потоа и претприемачите (11 проценти).

Кај жените, оние кои работат во медицинска професија најмногу изневеруваат (23 проценти), потоа следат оние кои работат во областа на образованието (12 проценти) и, исто како и кај мажите, жените претприемачи (11 проценти).

Топ 10 занимања на мажи кои изневеруваат

Трговија – 29 проценти
Информатичка технологија – 12 проценти
Претприемништво – 11 проценти
Малопродажба / угостителство – 8 проценти
Финансии – 8 проценти
Маркетинг / комуникации – 6 проценти
Медицина – 5 проценти
Право – 4 проценти
Образование – 4 проценти
Уметност / забава – 3 проценти

Топ 10 занимања на жени кои изневеруваат

Медицина – 23 проценти
Образование – 12 проценти
Претприемништво – 11 проценти
Финансии – 9 проценти
Социјална работа – 9 проценти
Трговија на мало / угостителство – 9 продажби
Информатичка технологија – 8 проценти
Маркетинг комуникација – 4 проценти
Трговија – 4 проценти
Право – 4 проценти

Истражувањето, исто така, се обиде да ги открие причините за изневерување на луѓето, а ова се најчестите одговори: секс (61 процент), истражување нови страсти (45 проценти), љубов (44 проценти), пријателство (42 проценти), повторно чувство на љубов (30 проценти)