Ситуации во кои не смеете да правите компромис со партнерот

1234

Компромисите се можеби најважниот елемент во успешните љубовни врски, но и тука важи непишаното правило дека не се прават по секоја цена.

Она што е важно во една врска е секогаш да има љубов, толеранција, разбирање, разумни компромиси, но и да се внимава сето ова да не стане опасно за парот.

Еве во кои ситуации не смеете да попуштате:

Мешање во односот со пријателите

Вашиот партнер сигурно се грижи за вас и не сака да бидете во лошо друштво. Но, доколку се меша во односите со вашите дамнешни пријатели на кои им верувате, забранува комуникација и манипулира со ситуациите, тогаш поверојатно е дека се работи за емоционално насилство.

Се шегува со вашите амбиции

Како личност, сосема е нормално и очекувано да имате соништа и амбиции. Исто е и сосема нормално да се различни од оние на вашиот партнер. Но, проблем може да се појави доколку партнерот ги обезвреднува и се потсмева на вашите соништа. Не се менувајте себе поради тоа, еден ден ќе ви биде жал.

Се меша во семејните односи

Никој не очекува вашиот партнер да биде близок со вашето семејство, но она што мора да постои е почит и од двете страни. Никако немојте да подлегнувате на обидите да ви ги прекине меѓусебните односи со членовите на вашето семејство.

Бара да ја промените работата

Вашата кариера е ваш избор, а ако партнерот вистински ве сака, тогаш нема ниту да помисли да ве уверува дека треба да ја промените. На краткорочен план можеби ви изгледа слатко и наивно, но може да се случи понатаму во животот да имате комплекси и да бидете пречувствителни на критиките.

Сака да ги промени вашите вредности

Вашите принципи и вредности ве прават уникатна и единствена личност. Поради тоа и не треба да се менувате, за да не станете бледа копија на вашиот партнер. Заедно сте едно, но секој од вас е посебна личност и не треба да се претворите во нечија сенка.