Бисквит ледена торта

156

Потребно

  • 18 бисквити
  • 200 мл млеко
  • сладолед
  • малку чоколадно млеко

Подготовка

  • Тавчето обложете го со фолија. Бисквитите кратко потопете ги во чоколадното млеко и наредете ги во тавчето.
  • Врз бисквитите ставете сладолед, а потоа уште еден ред бисквити како претходно.
  • Постапката на редењето можете да ја продолжите ако сакате повеќе слоеви.
  • Ставете го во замзрнувач да се стврдне и послужете.