Секс за една ноќ повторно е IN

767

Повеќето луѓе мислат дека самците можат и треба да имаат секс без обврски, вклучувајќи ги и оние за една ноќ.

Сексуалната револуција се вратила, а ги зафатила и младите луѓе кои се сѐ поотворени кон сексот за една ноќ и истополовите бракови, додека оние меѓу 18 и 30 години кои имаат почитување за моногамијата и верноста кон партнерот, до тоа се придржуваат повеќе од било кога.

Истражувањето го спроведе Универзитетот во Манчестер, а при тоа ги анализирале податоците собрани во претходните истражувања до 1990 година. Само десет проценти од Британците го подржува неверството, а 80 проценти од нив веруваат дека е во ред да се имаат повеќе сексуални партнери, особено во случај ако со еден од партнерите се живее.

Деведесет проценти од луѓето мислат дека мамењето на партнерот е неоправдано во било кои околности, но се покажа како голема отвореност кон луѓето кои се сами, бидејќи само 37 проценти од луѓето веруваат дека во таква ситуација сексот без обврски не е добар, но истовремено 70 проценти ги поддржуваат истополовите бракови.