Сè што треба да знаете за мажите

809

Обидувајќи се да ги разбереме нашите секси мажи, често доаѓаме до заклучок дека ништо не знаеме за нив. Ако знаевме некои тајни за претставниците на посилниот пол, би ни било многу полесно да комуницираме со нив.

Кои тајни? Еве еден пример.

Дали некогаш сте размислувале дека на партнерот му е исто толку тешко да ги преживее деновите на месечниот циклус, како и на вас? Еве една тајна за него. Споделуваме уште неколку кои е добро да ги знаете.

Мажите сакаат да се милуваат

Иако ретко тоа го покажуваат и уште поретко би признале пред претставниците на посилниот пол, тие сакаат да се милуваат. Тешко им е да признаат, бидејќи сметаат дека е премногу женски. Но, милување е шанса, во која двајцата партнери се поврзуваат на физичко ниво кое не е сексуално.

Се допираат… Ова е задоволувачки како за дамите, така и за нивните посилни половини. Понекогаш мажите сакаат да се врзат токму на овој начин.

Мажите имаат потреба да не бидат посилната половина

Иако мажите се посилната физичка страна, тие би сакале да бидат силни и психички. Да се потпора на својата партнерка, да бидат водечка страна при донесувањето на одлуки, итн.

Но понекогаш можат да бидат ранливи и да копнеат за вашата емоционална поддршка. Значи, ако се наоѓате во една врска, не заборавајте дека вашиот омилен има потреба од вашето разбирање и поддршка.

Нè набљудуваат

Жените секогаш мислиме дека партнерот, не ги забележува нашите нови поодбрувања, малите промени кои ги правиме во изгледот, музиката, храната, филмовите кои нè тераат да се чувствуваме возбудени, начинот на кој ја префрлуваме косата итн.

Вистината е дека мажите го сметаат сето ова за фасцинантно и забележуваат поголем дел од нашите чекори. Тие го ценат сето тоа, но понекогаш едноставно не го споделуваат со нас.

Понекогаш, на мажите им се допаѓаат истите работи како нас

Тие можат да пројават интерес за нашите женски емисии и омилени филмови. Без разлика дали станува збор за “Сексот и градот” или некој силно драматичен филм, мажите можат да најдат нешто интересно, возбудливо и дури и да се расплачат. Тоа што се мажи, не значи дека не можат да бидат чувствителни.

Мажите имаат тенденција да ги кријат своите длабоки емоционални рани

Кога еден маж доживува тежок период, често ги крие емоциите. За него е тешко да ја покаже својата ранливост, бидејќи е воспитан да биде силен. Мажите ги изразуваат своите стравови и незгоди на различен начин од оној на жените. Затоа, кога се сомневате дека партнерот страда, не ја пропуштајте комуникацијата меѓу вас.