Сакате ОРАЛЕН СЕКС? Кога ќе прочитате што пренесувате од УСТА, ќе размислите двапати

237

Оралниот секс е, за повеќето луѓе, нешто подразбирливо. Некои го практикуваат за време на предиграта, а многу од нив за време на самиот сексуален чин.

За жал, имаме лоши вести за сите фанови.

Научниците открија врска помеѓу оралниот секс и бактериска вагиноза (БВ).

Тоа е вагинална состојба што предизвикува силен и непријатен мирис, најмногу сличен на рибата.

Бактериите што се проголтуваат за време на орален секс можат да го зголемат ризикот од развој на БВ, сугерира Универзитетот во Калифорнија.

БВ е честа причина за невообичаен исцедок од вагината, а научниците предупредија дека, и покрај фактот дека оваа инфекција не се пренесува сексуално, може да го зголеми ризикот од болести како што се хламидија.

Најчестиот симптом на бактериска вагиноза е необичен вагинален исцедок кој има силен мирис на риба, особено после секс. Може да забележите промена на бојата и конзистентноста на испуштањето. Може да стане сиво-бели нијанси и претерано водени, објасни NHS.

Продлжува на страна 2