Родените во овој период од годината имаат повеќе среќа од другите

565

Луѓето родени во летните месеци се посреќни, велат астролозите.

Истражувачите ги прашале луѓето како се чувствуваат на нивниот роденден, а 15.000 од нив дале одговори.

Резултатите покажаа дека луѓето родени на 28 јули се најсреќни и дека животот секогаш им дава повеќе од другите. Луѓето родени во лето се подобро расположени, покажа истражувањето.

Дури 60% од луѓето родени во јуни со нетрпение го очекуваат својот роденден, во споредба со 59% од родените во јули и 53% родени во август, ова го потврдија и астролозите.

Спротивно на тоа, родените во зима се повеќе склони кон депресија. Според статистичките податоци, 16 декември е дефинитивно најдепресивниот ден во годината што се должи, пред сè, на временските услови и студот.