Редовен секс – предуслов за долга и среќна врска

644

Редовниот секс е еден од предусловите за среќен и долгорочен однос помеѓу партнерите.

Ова покажува анкета на дејтинг сајт цитирана од страна на Њујорк тајмс.

Според една анкета спроведена кај повеќе од 2.000 портални корисници, двојките кои редовно имаат секс се посреќни. Високите приходи и слични политички ставови се другите фактори кои се потребни за беспрекорна врска.

Се разбира, постојат и други работи кои се важни за среќата на две лица, на пример годишен приход од најмалку 75.000 долари и најмалку две деца.

“Образованието и сличните политички ставови деновиве се поважни за стабилноста на двојката, во споредба со времето пред 5 години”, коментира Грант Лангстон, директор на Eharmony.

70% од анкетираните мажи и жени посочија дека соживотот е поважен од бракот. Дамите посочија во нивните празнини дека е важно за нив да имаат финансиска стабилност додека мажите се обложуваат повеќе на надвор.