Преку совршена закуска до зголемено либидо

98

Диетолог Роб Хобсон од Обединетото Кралство изјави дека без идеалната закуска нема зголемување на либидото, пишува Daily Mail.

Според експертот, неопходно е да се прегледа присуството на витамин “Д”, чиј недостаток може да доведе до намалување на нивото на тестостерон кај мажите и естрогенот кај жените.

Загрижува фактот што еден од секои пет души може да страда од намалувањето на либидото поради недостаток на овој витамин.

Според Хобсон во закуската мора да има маснотии, јајца и зајакнато со зрна.

“Фрната храна содржи витамин Д. Главниот извор е висока маслена риба, јајца и печурки”, рече Хобсонс.

Од друга страна, излегува фактот дека недостатокот на витамин Д може да биде особено изразен во текот на зимата.