Преку 850 кучина на изложбите во Скопје

455

На 07 и 08 декември 2019 се одржаа една Национална и две Меѓународни изложби за расни кучиња, истите со локацијата во спортскиот центар Форца во Скопје.

На изложбите продефилираа преку 850 расни кучиња, добар дел домашни и голем број странски. Судеа реномирани судии од земјава и странство.

Имавме прилика да видиме голем број на висококвалитетни примероци од расите. Oдгледувачи и сопственици кои се потрудиле кучињата да бидат прекрасно подготвени, одлично презентирани од голем број професионални хендлери, што беше вистинско уживање за љубителите на кинологијата.

Календар на Меѓународни изложби за 2020

Skopje 2/22/2020
Skopje 2/23/2020
Bitola 3/28/2020
Bitola 3/29/2020
Prilep 4/11/2020
Prilep 4/12/2020
Skopje 5/2/2020
Skopje 5/3/2020
Skopje 5/4/2020
Gevgelija 5/16/2020
Gevgelija 5/17/2020
Mavrovo 7/18/2020
Mavrovo 7/19/2020
Ohrid 8/27/2020
Ohrid 8/28/2020
Ohrid 8/29/2020
Ohrid 8/30/2020
Skopje 10/24/2020 – 10/25/2020
Skopje 10/25/2020 – 10/26/2020
Skopje 12/12/2020 – 12/13/2020
Skopje 12/13/2020 – 12/14/2020

Повеќе информции и пријави на:
www.ksm.org.mk

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.