Правилното бричење на бикини зоната

205

Депилацијата е не само најбрзиот и најлесен начин за отстранување на влакната од триаголникот, но и најдолготрајниот. Но, не сите жени можат да ја истрпат болката која ја предизвикува.

Затоа се обраќаме на бричење. Тоа е исто така брзо, но за жал може да се покаже и не помалку проблематично од депилацијата.

При неправилно бричење постои ризик од појава на непријатност, чешање, црвенило, осип, оштетена кожа.

Што треба да знаете за правилно бричење на триаголникот?

Пред сè, ако скоро не сте ги избричиле ​​интимните делови, добро е да се скратат влакната со ножици, бидејќи во спротивно тоа ќе се отежни. Не само што бричот ќе се заглави, но постои и ризик да ја повредите кожата од прекумерното поминување.

Не пропуштајте нанесување на крема пред бричење

Нанесувајте крем или балсам за пред бричење, за да омекне кожата и влакната пред постапката. Така многу полесно ќе го отстраните вишокот коса на бикини линијата.

Секогаш избирајте го вистинскиот брич

Уредот со кој ќе се ракувате е многу важен. Колку и достапни да се најевтините жилети за еднократна употреба, не им се потпирајте. Изберете специјално изработена за женската анатомија и потреби брич, за да отстранувањето на влакната е квалитетно и сигурно.

Иако ќе потрошите малку повеќе пари, нема да жалите. Овие посебни жилети освен тоа се и долготрајни и ќе ви се оддолжат.

Ексфолијацијата е од значење

Кога се зборува за ексфолијација, најчестата асоцијација кај жените е поврзана со лицето. Ексфолијацијата сепак е потребна за многу делови на телото, вклучувајќи ја бикини линијата.

Нежната ексфолијација овозможува отстранување на мртвите клетки од кожата и омекнување на фоликулите на влакната, па бричењето да нанесе минимални или никакви оштетувања накожата.

5-минутнамасажа со нежна пилинг крема со мека памучна крпа е одлична опција пред бричење.

Избегнувајте триење на суви и затапени жилети

Тоа само ќе ја влоши ситуацијата на кожата. Бричењето треба да се случува со леснотија, жилетите треба да поминуваат нежно и без напор на кожата. Во спротивно ризикот од повреда на кожата или гребење е голем. Дури и кожата да не се инфицира или воспали веднаш, ова може да се случи по некое време, кога ќе се стави и долна облека.

Секогаш менувајте ги жилетите веднаш штом ќе почувствувате дека лизгањето станува тешко и со напор.

Нанесувајте крем

По бричење кожата има потреба од смирување и хидратација. Ако ја оставите без никаков овлажнител, таа ќе почне да се суши и да ве чеша. При нанесување на соодветен хидратант кожата се штити од воспаленија и иритации.