Погледнете во кои земји најмногу има неверства

231

Тајланд го зазема првото место во Топ 10 на земји во кои се измамуваат брачните партнери, пишува “Дејли експрес”.

Рангирањето е составено врз основа на студии од различни сајтови. Резултатите покажуваат дека прваци по неверство се Тајланѓаните – со импресивни 56% жителите на азиската страна имале вонбрачни афери.

Едно од можните објаснувања за склоноста кон неверства во Тајланд е обилната потрошувачка на кари што локалните жители го сметаат за афродизијак.

Второ место во своевидениорт рејтинг на неверните земји го зазема Данска – 46% од жителите нејзини ставаат рогови на партнерите. Следат Италија и Германија со 45%.

Во Топ 10 на земјите во кои се мами најмногу се уште Франција (43%), Норвешка (41%), Белгија (40%), Шпанија (39%). Првите десет се дополнува од Велика Британија и Финска со 36% од жители, кои признале за вонбрачни врски.