Овие семки го убиваат ракот!

85

Повеќето луѓе се шокирани кога ќе слушнат дека семките на црешите и кајсиите, како и семките на јаболката содржат одредено количество цијанид.

Сепак, последните истражувања покажуваат дека овие семиња се токму она што ни е потребно за да се излечиме рак! Овој лек од природата е добредојден!

Иако е точно дека содржат цијанид, кој е отров, податоците покажуваат дека само потрошувачката на огромно количество од овие семки, предизвика непоправливи проблеми во човечкото тело.

Според една неодамнешно австралиско истражување, потрошувачката на семки проследено со големи количини (десетици) дневно во текот на неколку месеци, ги зголемува шансите за закрепнување од рак.

За да дознаете како влијае семето, треба да ги разгледате како соединение кое содржи цијанид – амигдалин. Амигдалинот има четири молекули (бензалдехид цијанид и две молекули гликоза), а причината за нивната ефикасност во лекувањето на рак е дека клетките на ракот привлекуваат амигдалинот, бидејќи тие имаат потреба од гликоза, но цијанид и бензалдехидит возврат ги елиминираат канцерогените клетки.

Затоа, секој пат кога клетките на ракот се обидува да ја “јаде” глукозата од амигдалинот, таа конечно умира.

Повеќето канцерогени клетки содржат ензими кои ги поврзуваат молекуларно слободниот цијанид со молекулите на сулфурот, создавајќи безопасни цијанид, кои се исфрла од организмот со урината.

Единствената причина поради која кајсиите не е забранета, е дека таа се уште не се рекламира како лек против ракот.