Овие мажи паѓаат на големи гради | Еве и зошто

524

Женските гради може да издадат различни нешта за својата сопственичка- возраста, фигурата, здравствената состојба, плодноста.

Несомнено градите се едно од “оружјата” на претставничките на понежниот пол, со кои го привлекуваат машкото внимание. И мажите никогаш не остануваат рамнодушни кон нив!

Некои паѓаат на големи гради, други претпочитаат да бидат покриени. Еве едно интересно истражување кое издава многу за личноста на претставниците на посилниот пол, земајќи го предвид тоа на какви гради паѓаат.

На гладните мажи им се допаѓаат поголеми гради

Потсвесно женските гради се поврзувани со “извор на храна”. Нивните поголеми форми сигнализираат дека сопственичката им има поголеми масни резерви. Од оваа причина, кога мажите се гладни, тие сакаат дами со поголеми гради, се тврди во британско истражување, објавено во 2008 година во списанието Journal of Socio-Economics.

Сексистите исто паѓаат на поголеми гради

Истражување објавено во 2013 во списанието Archives of Sexual Behavior открива дека претставниците на посилниот пол, кои ги сметаат жените само како предмети (сексуални), логично се привлечени од оние кои поседуваат пораскошни форми од половината нагоре. Во истражувањето учествувале над 300 мажи, на кои им биле прикажани женските тела во 3D модели и требало да споделат, кои ги сметаат за секси. Погледот на над 70% се задржал на оние модели кои имале завидни гради.

Продолжува на страна 2