Овие хороскопски знаци не се по правилата

814

Сите ние имаме бунтовник во себе кој се буни за одредени работи но некои хороскопски знаци се родени бунтовници.

Тие не сакаат да живеат според нормите на општеството, туку сакаат да најдат сопствени вредности.

Овие шест знаци не сакаат да се покорат пред стандардите на општеството во кое живеат.

Близнаци

Близнаците ги разбираат социјалните норми и размислуваат критички за нив. Тие очајнички сакаат да се вклопат, но постојано се контрадикторни, што значи дека секој припадник на овој знак ќе се мрази себе доколку се покори на некоја од општествените правила.

Бик

И Биковите добро ги знаат правилата и последиците од нивното непридржување, но ќе ги прифатат оние стандарди кои им одговараат и во кои уживаат. Бикот нема потреба да се вклопи. Тој ќе соработува доколку тоа го сака, но доколку не сака, не можете да го наттерате. Единствените правила на кои се придржуваат се оние кои тие сами ги создале.

Скорпија

Припадниците на овој знак се емотивни и длабоки луѓе, но родени бунтовници. Доколку општеството од нив бара да се однесуваат на одреден начин, тие ќе направат се спротивно од инает.

Вага

Иако Вагата очајнички посакува да биде прифатена, таа е бунтовник кој нема да отстапи од своите уверувања. Припадниците на овој знак се многу креативни, па често се присилени да се зауздаат и да дадат многу помалку од својот максимум. Без оглед на се, тие нема да се покорат пред сите правила бидејќи имаат свои стандарди од кои нема да отстапат по никоја цена, дури и ако работат на своја штета.

Стрелец

Никој не рази правила, стандарди и очекувања повеќе од Стрелецот. Доколку им се каже дека нешто мораат да направат, тие ќе најдат начин да се извлечат. Стрелците го следат сопствениот ритам, правилата не им значат, а општествените стандарди им служат за потсмев.

Лав

Лавот е способен да го погледне општеството дирекно во очи и да му плукне во лице. Тој ужива во бунтовноста и тоа го прави на автентичен начин. Доколку припадниците на овој знак не се согласуваат со одредена норма, одбиваат да ја прифатат без размислување.