Оваа крвна група, е жив мамец за комарци

645

Женките комарци зависат исклучиво од протеини од човечка крв, а сепак за нив некои се „повкусни“ од другите.

Во секое општество, постои личност која е попривлечна за комарците, додека има и такви кои ги избегнуваат во широк лак.

Луѓето со крвна група Б се наоѓаат во златна средина.

За што точно станува збор?

Имено, како што тврдат од Универзитетот на Флорида, еден од водечките фактори е вашата крвна група.

За комарците, вашата крвна група е најважна, но не и за мажјаците. Женките комарци зависат исклучиво од протеини од човечка крв, а некои сепак се „повкусни“ од другите.

Така, истражувањето докажа дека луѓето со 0 крвна група се двојно привлечни од оние со крвна група А, која најчесто ја заобиколуваат. Луѓето со крвна група Бсе во златна средина.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.