Откриено е колку оргазми треба да се доживеат годишно за да бидеме здрави и среќни

152

Редовен секс е добро за вашето здравје и неговите придобивки се добро познати. Американските сексолози дојдоа до заклучок дека препорачаната доза на оргазми е 200 годишно, пишува Daily Star.

Честото водење љубов под чаршафите ги тера луѓето да се подмладат, го подобруваат нивниот изглед, се штитат од срцеви заболувања, мозочен удар и го стимулираат имунолошкиот систем

Експертите откриле дека околу 15:00 часот е најдобро време за секс

Ако сè уште се прашувате колку често треба да имате секс за добро здравје, одговорот на специјалистите на Универзитетот Дјук врз основа на неодамнешната студија е „Минимум 200 оргазми годишно“.

Ова е еднакво на 17 кулминации во сексуалниот чин месечно или четири недели.

За да се изградат „оргазмични средства“, експертите препорачуваат луѓето да се достигне кулминација повеќе од еднаш за време на сексот и да не ја исклучуваат самозадоволувањето како опција.