Осум совети како да ја победите љубомората во врската

154

Дали некогаш сте се запрашале дали вашиот партнер ве лаже за тоа каде оди? Дали некогаш сте уништиле совршена вечер обвинувајќи го вашиот партнер дека направил нешто за што сте сигурни дека тој не сторил? Сето ова и многу повеќе се знаци на љубомора.

Нема ништо забавно во љубомората. Ги уништува односите, ги полудува луѓето и предизвикува сомнежи во вас. Понекогаш обидот да се надмине љубомората може да изгледа како да се обидува да го контролира бранот бран.

Никој не сака да биде љубоморен бидејќи тоа е љубомора што предизвикува недоверба, ја намалува самодовербата и може да ја расипе инаку одличната врска.

Еве осум совети кои можат да ви помогнат да ја надминете љубомората.

1. Броите до десет

Нема ништо забавно да забележите дека вашиот партнер флертува и да и намигнува на друга личност или да ви кажува за некоја славна личност како за симпатија, но тоа не се работи за кои треба да се вознемирувате.

Секогаш кога ќе почнете да се лутите од љубомора, затворете ги очите и броите до десет. По десет секунди, запрашајте се дали навистина вреди да си го уништите денот. Ако, пак, треба да разговарате за ова со вашиот партнер, сторете го тоа мирно. Наместо да викате, кажете со мирен тон дека ваквите работи ви прават непријатно.

2. Верувајте им на вашите инстинкти

Советите погоре се наменети за луѓе кои се соочуваат со непотребна љубомора, а не за оние кои имаат оправдани причини да бидат сомнителни кон партнерот, како што е партнер кој лаже, крие некои врски и слично.

Од каде знаете дека вашиот партнер ви е верен? Наједноставниот одговор е да им верувате на вашите инстинкти. Ако претерувате за нешто глупаво или ирелевантно, вашиот инстинкт ви кажува дека нешто не е во ред и веројатно сте во право.

Разговарајте со вашиот партнер за тоа како се чувствувате смирени и почитувани и влезете во срцето на проблемот што ја уништува вашата врска.

Продолжува на страна 2