Омилената играчка на вашето дете е опасна за неговото здравје | Видео

223

Играчките за бања се „составен“ дел од растењето на нашите малечки, особено ако не сакаат да се бањаат.

Со шарени, гумени „пријатели“ кои испуштаат забавни звуци, пливањето станува игра наместо непријатност, но дали знаевте дека овие играчки можат да бидат опасни?

Постојат многу сведоштва за родители на Интернет кои ги сечеле гумените играчки на нивните деца, и наоѓале одвратности што ги зачудувале!

Познат е и случај на дете кое речиси го изгубило окото кога испрскало течност од гумена патка во лицето, бидејќи во играчката се криеле мувла и опасни бактерии, поради што добил силна инфекција.

Мајка од Велика Британија сподели фотографија на социјалните мрежи каде се сечат гумени играчки за бања, кои редовно ги мие и суши, но сепак развиваат опасна црна мувла!

Никогаш не сум видел нешто поодвратно. Патки и други играчки беа полни со мешавина од црна мувла. Ги фрлив веднаш и повеќе нема да ги купам, напишала оваа мајка која додала дека ги миела играчките, но бидејќи не можат да се исушат внатре,се созздало идеално место за развој на опасни бактерии и мувла.
Погледнете што се крие во обична гумена патка!