Одговор на вечното прашање | Еве зошто и кога бебињата клоцаат во стомакот!

7025

Мајките особено ќе бидат заинтересирани за ова!

Кога ќе прашате бремена жена зошто бебињата тоа го прават, тие ќе ви одговорат дека бебињата само се обидуваат да ги прегрнат од внатре. Секоја мала активност ќе ве наведе да се прашате што сакаат да направат. А еве го и одговорот.

Клоцањето укажува на правилното здравје на бебето, неговиот развој и активност

Udarac ukazuje na pravilno zdravlje bebe, njen razvoj i aktivnost

Бебето веднаш реагира на промените во околината, особено кога ќе слушне некои надворешни звуци

Beba reaguje odmah na promene u okruženju, posebno kada čuje neke spoljašnje zvukove

Кога лежите на левата страна, удирањето на бебето се зголемува, бидејќи го зголемува снабдувањето со крв до фетусот

Мајките можат да очекуваат поголем број удари по оброкот

Majke mogu da očekuju veći broj udaraca nakon obroka

Бебето почнува да клоца по деветтата недела во стомакот

Помал број удари може да укажува на лошо здравје на вашето бебе и недоволна количина на кислород

Ако се намали бројот на удари по 36 недела, тоа тогаш е нормално

Ako se smanji broj udaraca nakon 36 nedelje, to je onda normalno

Ударите се јавуваат и кога бебето чувствува во какво сте опкружување

Намалените удари не секогаш значат дека нешто не е во ред, затоа што бебето се одмора во матката, а тоа трае околу 40-50 минути

Во текот на првата бременост, ударите се јавуваат помеѓу 16 и 25 недела од бременоста, а со втората бременост дури во 25 недела