Необјавената “Божиќна песна” на Влатко Илиевски и хорот “Златно славејче”

4890

Вчера премиерно на официјалната страница на прерано починатата рок-ѕвезда Влатко Илиевски беше пуштена досега необјавената “Божиќна песна” во изведба на Влатко и хорот “Златно славејче”.

Станува збор за преработка на старата и позната детска песна, чија музика е на Кире Костов, додека текстот го има напишано Љупчо Јакимовски.

Оваа нова верзија на Влатко и хорот “Златно славејче” била снимена во студиото “Торус” на Александар Митевски. Слушнете и уживајте.