Најстраствениот хороскопски знак 

279

Лавот е симбол на енергија и оптимизам.

Припадниците на овој знак се амбициозни индивидуалисти. Тие се во состојба да издржат голем товар за да успеат. За нив е важна честа, но и славата во општеството. Тие носат популарност како да се родени со неа. Тие се приврзани, иако можат да бидат горди, мрзливи, арогантни и суетни, како и тврдоглави. Некои имаат комплекс од повисоки вредности, а луксузот може да се класифицира според нивните фетиши.

Тие секогаш знаат да ја прикријат својата нервоза на нивниот необичен начин, со чудни движења и гестови.

Кога сакаат, тие се страствени, горди и немаат проблем да преземат иницијатива. Партнерот Лав постојано победува. Лавот е еден од најпосакуваните хороскопски знаци, но тие во суштина се преосетливи. Тие сакаат партнерот да им се восхитува. Тие едноставно не простуваат неверство. Изгледот на самите нив и на нивните партнери мора да биде беспрекорен. Во емоционалните врски, тие се карактеризираат со високи критериуми и барања при избор на партнер.

Тие сакаат моќ и доминација во бизнисот. Тие се сметаат себеси за најдобри и се родени лидери. Тие се добри организатори и менаџери. Тие ја сакаат популарноста, како и сјајот на рефлекторите. Како соработници, тие се посветени и лојални. Апсолутно не им претставува проблем да им помогнат на своите колеги. Сите јавни работи се како да се создадени за еден Лав. Тие се наменети за позицијата владетел, претседател, министер или директор. Често може да се најдат во шоу-бизнисот и актерството.

Кога станува збор за здравјето, нивниот ‘рбет, срцето, видот и коскената срцевина се чувствителни. Тие можат да ја донесат болеста на нозе, па дури и кога се болни, нема да ја покажат на другите.