Најморничавите места на планетата Земја

140

Напуштени катакомби, храмови на черепи… се само дел од работите кои се заеднички за сите овие места.

1. Старите еврејски гробишта, Прага, Чешка

2. Островот на куклите, Мексико

3.  Капелата на коските, Португалија

4. Aokigahara – Јапонска шума на смртта aokigahara japonskata shuma na smrtta

5. Црквата Сент Џорџ, Чешка

6. Катакомбите во Париз, Франција

7. Пазарот Акодесева, Того

8. Ридот на крстовите, Литванија

9. Кабајските мумии, Филипини

10. Пештерата Актун Туникил Мукнал, Белизе

11. Гробиштата Чаучила, Перу

12. Градот на смртта, Русија

13. Висечки мртовечки ковчези во Саграда, Филипини