На Скијатос по двојна забава | Фото/Видео

95

Не е невообичаено авионите да ги оддуваат снимателите, а камењата кои притоа летаат можат да направат голема штета, па дури и да загрозат нечиј живот.

Илјадници туристи доаѓаат на грчкиот аеродром во Скијатос за да ги снимат авионите кои слетуваат само неколку метри над нивните глави.

Сонцето и песокот на островот не можат да се споредат со возбудата што ја предизвикува спуштањето на авионот.

Аеродромот не работи цела година, па оние кои сакаат да го доживеат ова необично искуство треба да отидат таму од април до октомври.