Марфиеви закони за љубовта

1557

Законите во љубовта често работат против нас. Како сите сили се собрале на едно место, за да ни докажат дека љубовта е тешка игра и треба да се игра според правилата.

Инаку губиш.

Тоа се 55 апсолутно вистинити закони на Марфи, кои опишуваат што е тоа ЉУБОВТА:

1. Секогаш ги земаат најдобрите.
2. Ако некој не го земе – има причина. (Поправка на №1)
3. Колку некој е поубав, толку подалеку е.
4. Интелект х убавина х пристапност = упорност и верност.
5. Со пари љубов не се купува, но можеш да направиѓ зделка.
6. Најубавите нешта во светот се слободен живот и вредноста на секој денар од него.
7. Најмилата акција има не толку мило спротивставување.
8. Ако изгледа премного добро за да биде вистина, сигурно е.
9. Колку е поубава жената која те сака, толку полесно ќе ја напуштиш без никакви посериозни чувства.
10. Ништо не се подобрува со возраста.
11. Не е важно колку пати си го направил. Кога ти нудат дејствувај, бидејќи никаде и никогаш не е исто.
12. Сексот нема калории.
13. Сексот одзема малку време, но предизвикува многу несреќи.
14. Сексот се лекува со повеќе секс.
15. Сексот е 50% од тоа што имаш и 50% од она што луѓето мислат дека имаш.
16. Никаков секс со некој од иста канцеларија.
17. Сексот е како снегот: никогаш не знаеш колку сантиметри ќе биде, ниту колку долго ќе трае.
18. Машко во куќа е подобро од отколку двајца на улица.
19. Ако ги фатиш за топките нивните, срцата и мисли ќе те следат.
20. Невиноста е излечива болест.
21. Кога жената ќе се научи да го разбира мажот, таа престанува да го слуша.
22. Никогаш не спиј со некој повеќе луд од тебе.
23. Сексот е валкан само ако е правен правилно.
24. Секогаш се случува во погрешно време во месецот.
25. Најдобриот начин да држиш маж е во твоите раце.
26. Кога е темно, сите жени се убави.
27. Посејувате бурни семиња во сабота навечер, а во недела се молиш за лоша жетва.
28. Колку млад / а, толку подобро.
29. Приказната за љубов никогаш не се одлага поради темнината.
30. Не беше јаболкото на дрвото, туку двете на земјата, кои предизвикаа неволја во градината.
31. Сексот се разликува меѓу срамежливи и грди.
32. Пред да го најдеш твојот принцот треба да бакнеш прилично многу жаби.
33. Може да има поубави работи од сексот, може да има и полоши од него, но нема ништо друго како него.
34. Љубовта е дупка во срцето.
35. Љубовта е предмет на хемијата, а сексот е предмет на физиката.
36. Прави го само со најдобрите.
37. Не можеш да имаш бебе по еден месец откако ќе поминеш девет жени.
38. Љубовта е триумф на имагинацијата над интелигенцијата.
39. Подобро да си сакал некој пред отколку никој никогаш.
40. Никогаш не легнувај со жена која има повеќе проблеми од тебе.
41. Никогаш не се карај со изморена или одморенажена.
42. Воздржувајте се од вино, жени и песни, претежно од песни.
43. Жената никогаш не го заборава мажот кој можела да има, а мажот – жената која не можел да ја има.
44. Не е важно колку е долго магичното стапче, туку поважна е магијата во него.
45. Подобро е да си разгледуван отколку незабележан.
46. Никогаш не кажувај “не”.
47. Мажот може да биде среќен со било која жена се додека не ја заска.
48. Убавината е површинска, грдоста оди дури до коските.
49. Љубовта доаѓа на испрекинато.
50. Светот не се врти на оска.
51. Сексот е една од деветте причини за реинкарнација, другите осум немаат значење.
52. Насмевката – тоа ги тера луѓето да се прашуваат што мислиш.
53. Не го прави, ако не можеш да го одржуваш.
54. Нема разлика меѓу досаден и умен човек, кога се вљубени.
55. Љубовта е заблуда, преку која разликуваме една жена од друга.