Компот од грозје

1906

Потребно

  • грозје, околу 2 кг
  • шеќерен сируп од 1 л вода
  • 500 г шеќер

Подготовка

  • За компот од грозје најдобро изберете сорта која е без семки.
  • Измијте ги одвојте рачките.
  • Ставете ги во тегли (до средината).
  • Истурете ги со топол шеќерен сируп.
  • Стерилизирајте за 15 минути.