Комплицирани, нo прекрасни суштества | 40 причини зошто е добро да се биде жена

302

Наведовме некои практични детали – во што сите жени се разликуваат од мажите и зошто нивниот живот е полесен и поедноставен за нив. За некои работи едноставно не мораат да се грижат…

Статистички сметано, на жените често им се “простени” сообраќајните казни и слични престапи.

По оргазмот на мажите им треба одмор, но жените можат да доживеат неограничен број на оргазми.

Жените поретко имаат изговори за своето однесување и во расправиите изнесуваат повеќе аргументи.

Жените не мораат да се грижат околу губење на косата, додека ќелавоста ги мачи повеќе од 70 отсто од мажите над 30 години.

Помалку се потат од мажите.

Живеат подолго.

Повеќето жени имаат подобар моден вкус од мажите.

Во просек, жените полесно “доаѓаат” до секс.

Тие имаат полесни ја толерираат болката.

Можат да се опијанат побрзо и поевтино од мажите.

Жените можат да се гушкаат со своите пријателки, а околината да не се посомнева во нивната сексуална ориентација.

Тие можат да носат фустани, што е во текот на летото исклучителна предност.

Почесто завршуваат факултет и во просек се подобро образовани.

Можат да ги пробијат ушите и да ја бојадисуваат косата како сакаат без чудни погледи.

Жените меѓу првите се спасуваат од бродови што тонат.

Жените можат да ги исплашат машките шефови, наведувајќи ги гинеколошките проблеми кои не ги разбираат.

Можат да прашаат за насока, а да не се чувствуваат неспособни заради тоа.

Желбата за секс кај жените се зголемува како стареат.

Околината ќе ја доживее жената која плаче како емотивна, а мажот како “плачко”.

Жените имаат бесплатна психотерапија во форма на пријател.