Колку поaктивни во текот на денот, толку пољубовни вечерта

479

Колку поактивен е мажот во текот на денот, толку пољубовен е вечерта, покажува новото истражување, според кое физичката активност има големо влијание врз врската.

Движењето и бурниот начин на живот го стимулира љубовниот живот, открија американските научници, кои докажаа дека поинтензивното секојдневие гарантира подобри љубовни односи со партнерот.

Тоа е така, затоа што при поголема физичка активност се произведува повеќе окситоцин, познат како хормон на љубовта.

Физичката активност не се изразува само со динамичното секојдневие, но и со честите спортски активности и туризам.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.