Колапсот на американската цивилизација | Washington Times

540

Замижување пред отворените граници, бесниот криминал, културниот распад и бездомништвото, бруталното предупредување на колумнистот на Washington Times.

„Американската цивилизација пропаѓа одвнатре“, напиша американскиот новинар Don Feder во колумна за Washington Times, наведувајќи пет знаци за неминовен колапс на United States.

Знаци на неизбежен колапс според Don Feder:

1. Владата ја отвори вратата за неконтролирана миграција без да размисли за последиците
2. Злосторствата минуваат неказнето
3. Елитите ги исмеваат традиционалните вредности
4. Поддршка за „варварите“ на вратата
5. Недоволен наталитет за спас на населението

Политиката на отворени граници усвоена од претседателот Џо Бајден успешно внесе повеќе од 2 милиони мигранти во земјата, во споредба со 1,27 милиони минатата година.

Во здрави општества популацијата расте. Стапката на наталитет во САД е на историски најниско ниво од 1,78 деца по жена во репродуктивна возраст, во споредба со 2,1. Сè помалку Американци се мажат, а повеќе се одлучуваат да немаат деца.

Најдобро од сè, падот на нашата цивилизација може да се види на примерот на бездомниците – нивните бедни логори во градовите и она што од него произлегува. Во Америка во 2020 година имало повеќе од половина милион бездомници, половина живееле на улица, една четвртина имала сериозни ментални болести, а една третина биле зависници од дрога. Фактот дека го толерираме нивниот начин на живот покажува дека сме го изгубиле инстинктот на самоодржување, се наведува во написот. Нашиот најголем страв е дека изгледаме несочувствителни. Соединетите Американски Држави го замени ‘Republic of Nice’ и тоа нè убива, заклучува авторот на текстот.