Која е најопасната поза во сексот?

115

Група научници открија која е најопасната поза во сексот, соопштува британскиот весник “Индипендент”.

Истражувањето спроведено во Бразил покажува дека најчесто траумите со фактури на пенисот за време на секс се добиваат, додека жената е одозгора.

Најчеста причина за ова е дека при оваа поза жената ја контролира ситуацијата на пенисот со целата тежина и не може да го запре навреме актот, ако има случај на “неправилна пенетрација”.

This is The World's Most Popular Sex Position, According to New ...

Тогаш непријатностите за неа се минимални и тоа речиси не чувствува болка, но кај мажот е токму спротивното.

Втората најопасна поза е кога жената е на 4 нозе. Таа е причина за 29% од повредите.
Адвокатите кажуваат кои лоши навики водат кон развод

Научниците објавија и која е најбезбедно поза – класичната “мисионерска” при што мажот е одозгора.

Истражувањето фи зело предвид предвид бројките од три големи болници во бразилскиот град Кампинас, каде за 13 години се прегледани 44 мажи со сомневања за скршен пенис. 42 од случаите биле потврдени од страна на лекар.

28 од “фрактурите” се случиле за време на секс со разнополов партнер, 4 – меѓу хомосексуалци, 6 при мастурбација и 4 под неразјаснети околности.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.