Како му давате сигнал на партнерот дека сте расположени за секс?

385

Можеби ви се допаѓа директен пристап и кажете дека сакате тоа да ве доведе до кулминација или нешто посуптилно, па едноставно бакнете го лесно на вратот без збор. Секој има свои начини.

Можеби резултатите од една студија ќе им помогнат да се совпаднат. Интернет-страницата за рејтинг „IllicitEncounters.com“ праша 2.000 свои корисници како да започнат сексуална игра и тие направија список со најчести одговори на мажи и жени.

Треба да се има на ум дека оваа анкета е ограничена бидејќи на прашањата одговорија членови на страницата што поврзува луѓе, затоа нивните ставови не мора да бидат репрезентативни.

Дефинитивно, клучот е секогаш во комуникацијата, па затоа општ совет е да го прашате вашиот партнер како тој би сакал да иницира и како би сакал вие да иницирате. Увид во најчестите одговори може да ви даде навестување за тоа што да очекувате.

Како жените даваат до знаење дека се за секс

 • Долги сугестивни бакнежи и насмевки;
 • Прашуваат: Дали сакаме да водиме љубов?
 • Носат провокативна долна облека;
 • Испраќаат својата секси фотографија до партнерот;
 • Нивната рака се лизна до меѓуножјето на партнерот;
 • Се соблекуваат пред партнерот;
 • Тие легнуваат голи, а обично спијат во пижами;
 • Навивање на часовникот за „утринска акција“;
 • Романтична вечер дома;
 • Појадок во кревет.

Како мажите ставаат до знаење дека се за секс

 • Прашуваат: Дали сакате набрзина?
 • Го милува телото на својата партнерка во кревет;
 • Договораат секс со жешка порака во текот на денот;
 • Романтична вечер дома со вино или шампањ;
 • Шепнуваат „Те сакам“ до увото на мојот партнер;
 • Ѝ прават на партнерката купка бања:
 • Бакнуваат долго време;
 • Се соблекуваат пред својата партнерка;
 • Носат појадок во кревет
 • Лесно ја удри по задникот.
Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.