Како да се процени маж по бојата на очите

136

Луѓето обично имаат кафени очи, потоа следат мажи со сини очи, а зелените се најретките, додека другите се јавуваат исклучиво заради различни пропорции на боите во зеницата.

Очите можат да кажат многу за мажот, а за почеток вреди да се знае дека во светот најчестите се кафеави, потоа сини, а зелените се најретките. Останатите бои на очите како сивата или црната се јавуваат поради различните пропорции на боите во ирисот.

Зелените очи личат мистериозно, првенствено затоа што се далеку најретки, но тоа не е далеку од вистината, бидејќи мажите со зелени очи имаат најсилното либидо. Спонтани се и имагинативни, но не се многу сигурни затоа што лесно се воодушевуваат од живот.

Со кафеави очи се лојални, сигурни и нежни мажи, самоуверени и решени, така да не нѐ чуди факт што повеќето од најбогатите луѓе во светот имаат токму кафени очи.

Сините очи се знак на невиност и младост, а потемните сини очи ги карактеризираат пострасни мажи. Меѓутоа, истражувањата покажаа дека луѓето со сини очи помалку се агресивни од другите, но имаат и помалку самодоверба.

Од комбинациите на основните бои на очите вредни за спомнување се медените очи, интересна комбинација на зелена и кафеава, кои често се менуваат од една до друга основна боја во зависност од светлината и расположението. Тоа се спонтани и забавни луѓе, а токму таа зелената боја дава палавост, додека од кафената доаѓа пристапност и отвореност.

Н О В О !!!

Бидете и вие дел од фамилијата на my World

Регистрирајте се! https://cbw.to/4d9crg

Повеќе за Cashback на следниов линк: Cashback world | Cashback – Враќање пари при секое купување

Најбараната Cashback Card во Македонија можете да ја добиете БЕСПЛАТНО ако се регистрирате преку нашиот сајт www.kukuriku.com.mk