Како батеријата на мобилниот да ви издржи подолго

117

Траењето на батеријата во телефонот се намалува колку што мобилниот е постар.

Батериите обично имаат околу 500 циклуси на полнење за време на своето траење.

Секогаш кога ќе го наполните телефонот од 0 до 100%, трошите еден циклус на полнење. Колку повеќе циклуси користите, толку батеријата е полоша. Поради тоа се препорачува менување на телефонот на секои две години.

Никако не смеете да го оставите мобилниот да се полни во текот на ноќта. Наместо тоа, наполнете го телефонот еден или два часа пред да си легнете.

Се препорачува батеријата да биде наполнета меѓу 40 и 80 проценти.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.