Интересни факти за сексот | Жени кои носат топли чорапи сигурно доживуваат оргазам

163

Сексот игра важна улога во нашиот живот, но малкумина знаат за посебните и интересни факти, со кои може да се пофали овој процес.

На нивната долга листа научниците постојано додаваат нови и нови.

Еве уште еден дел од 10 интересни факти за сексот.

  1. Лекарите постојано ги испитувале бремените жени. Сега тие откриле дека за време на последниот триместар ембрионите односно момчиња веќе имаат ерекција.
  2. Овој факт е корисен за оние кои одлучија да изгубат тежина. За време на сексот, се согоруваат до 300 калории. Затоа, сексот се смета за еден од најпогодни диети.
  3. Турските научници нашле интересен факт. Излегува дека дебелите мажи можат подолго време да се занимаваат со секс, што е навистина пријатна вест за дамите. Објаснувањето е дека витките и слабите мажи завршуваат побрзо од нивните ривали со мал стомак.
  4. Историјата се сети на интересен факт за најдолгиот женски оргазам. Во 1966 година, жителка на САД доживеа оргазам кој траел 43 секунди. Во просек жените доживуваат оргазам околу 4 секунди.
  5. Жените кои можат да доживеат оргазам од првичните милувања на градите и брадавиците се само 1%. Затоа жените треба да ги запознаат мажите подетално да се занимаваат со клиторисот, кој има околу 8.000 нервни завршетоци, а машкиот полов орган – двојно помалку.
  6. Жителка на Сибир од 1725 до 1765 година родила 69 дете, меѓу кои имало и близнаци, и тројки. Таа е навистина хероина мајка!
  7. Возрасна статистика за жените покажува дека само 30% од 80-годишните дами се занимаваат со секс и добиваат задоволство. Во исто време, 70% од мажите на оваа возраст се чувствуваат млади во кревет и се подготвени да се лулаат.
  8. Допаминот што се јавува во нашето тело за време на сексот влијае на тоа како силно како дрога. Затоа, сексот може да се нарече наркотик, но со едно важно разјаснување – корисно!
  9. Калинка ја зголемува сексуалната активност исклучително силно. Ова овошје содржи многу супстанции кои позитивно влијаат на нашата хормонална заднина. Само 1 чаша сок од калинка е доволно за да ја подобрите својата сексуална функција.
  10. Побрз оргазам се случува во топла соба. Холандските научници открија дека 80% од жените кои имаат секс со топли чорапи достигнале оргазам.