Гинеколозите ги измериле гениталиите на 657 жени за евентуална корекција

2656

Кај надворешниот изглед на жената секогаш може да се откријат недостатоци: недоволно кадрава коса, голем нос, куси нозе, широка половина…

Наскоро во тој список, може да бидат додадени и интимните органи, иако најхрабрите веќе си прават пластични операции на усниците.

Имено, група швајцарски гинеколози ги измериле гениталиите на 657 жени. Проучувањето е спроведено од август 2015 до април 2017 година, меѓу пациентки во болниците во Луцерн.

Лекарите ги мереле клиторисот, големите и малите усници, а потоа следи детална анализа на податоците.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Прочитајте повеќе за оваа тема:

Пластичната хирургија напредува | Од вообичаените делови на телото, се сели на интимните! Фото