Гинеколог ги открива сите видови вагини | Ќе се изненадите од бројката

1115

Постојат најмалку девет типа на вагина, а д-р Shri Data објасни како тие се разликуваат.

Секоја жена има различна форма и големина на телото, па затоа нема два идентични делови од телото. Оваа разлика ја вклучува и вагината, па ако сте размислувале, а сте се срамеле да прашате, дали вашата е „нормална“ – тоа не постои. Секоја е нормална и различна.

Асиметрични внатрешни усни

Совршената симетрија е ретка по природа, така што кај повеќето жени десната и левата усна не се сосема исти.

Симетричниот изглед е всушност исклучок, а не правило.

Заоблени надворешни усни

Ова е сосема нормална варијанта со мало влијание врз секојдневната функција.

Ако забележите дека внатрешната кожа се трие со вашата долна облека, обидете се да носите полесна памучна долна облека, но ако проблемот е постојан, прашајте го вашиот лекар за совет.

Тие се опишани како „цвет“. Иако се прогласени за „најслатки“ форми, некои жени мислат дека изгледаат премногу широко и сакаат потесна верзија.

Истакнати внатрешни усни

Понекогаш внатрешните усни се подолги и висат помеѓу надворешните усни, што предизвикува непријатност кај некои жени. Но запомнете, нема точни, правилни и нормални пропорции.

Истакнати надворешни усни

Спротивно на претходната точка, понекогаш надворешните усни се оние кои се истакнати и малку опуштени и ја чуваат вагината скриена.

Ова обично не влијае на секојдневните активности.

Долги, висечки внатрешни усни

Често гледам жени во болница чии истакнати внатрешни усни се проблематични бидејќи наборите на кожата можат да се зафатат на долната облека и да предизвикаат болка.

„Испакнатите мали усни, како што се нарекуваат помалите внатрешни набори, е честа варијација и можеби не секогаш предизвикуваат проблеми. Меѓутоа, ако станат премногу долги – или големи (хипертрофија) – можат да станат проблематични“, вели Shri Data.

Продолжува на страна 2