Еве како да изгледаме попривлечни

62

Не само изгледот е важен за да бидете идентификувани како привлечни.

Важни за тоа се и начинот на кој гледаме на самите себе, луѓето со кои се гледаме, како и комуникациски техники кои ги применуваме.

Еве неколку совети како да бидете попривлечни:

1. Бидете забавни

Бројни студии потврдуваат дека жените се повеќе импресионирани од мажи кои можат да ги измамат. Една од нив раскажува за психолог, кој предизвикал мажи да раскажуваат шеги пред своите пријатели во барот, додека жена седела на соседната маса. Момчињата кои раскажуваа шеги, беа три пати повеќе атрактивни според жената и многу полесно можеле да и го добијат телефонскиот број за разлика од пријателите , кои не се вклучени во насмевката на соговорници.

2. Бидете опкружени со пријатели

Истражување во Сан Диего на Калифорнискиот универзитет од 2014 година откри дека луѓето изгледаат подобро кога се во група. Тоа е затоа што нашите мозоци се приспособени да ги гледаат поединците во заедничка слика. Ова ги “воедначува” поединците, ги прави полесно препознатливи и затоа полесно приемчиви. Како резултат – добиваме дополнителна привлечност.

“Добра стратегија при средби е да водите со себе пријател или пријателка. Оваа тактика е особено успешна, особено ако цртите на лицето в меѓусебно ги се надополнуваат и “изедначуваат”, и го одвлекува вниманието од непривлечните физички особини“, пишуваат авторите Дру Волкот и Едвард Вул.

Продолжува на страна 2