Еротска Yoga | Тивката концентрација во секоја Асана конвертира слики во уметнички дела

468

Уметноста на своето тело, хармонијата на умот и емоциите во една серија фотографии “Гола Јога”.

Поза гулаб

Ви го преставуваме заедничкиот фото проект на Hegre Љубов (Шумейко) и нејзиниот сопруг Питер Hegre (Petter Hegre), во кој се прикажани позите во јогата на еден необичен и искрен момент, реализиран во САД минатиот век.

Наклон со широко раширени нозе I

Апсолутниот недостаток на облека нагласува чувство на мир и слобода, која е исполнета со секоја Асана изведба. Ова не е срам за голотијата, нејзиното тело е во хармонија со умот, а со тоа е подложна само на него, рамнодушна кон предрасудите и стереотипите. Усвојувањето на нејзината беспрекорна убавина, не е нарушена со интервенција на козметики препарати што се чувствува во секоја поза.

Наклон со широко раширени нозе

Убавината се наѕира во тивката концентрација и секоја Асана конвертира слики во уметнички дела, гледајќи ги вака, можат веднаш да се користат и како јога вежби.

Поза на тркало I

Поза свеќа

Поза лотос III

Куче свртено надолу

Поза Натраџа кралот на танцот

Поза под агол

Поза камила

Поза кобра

Поза на воин II

Стој на глава во позиција лотос

Поза лотос II

Поза плуг

Поза паун II

Поза риба

Поза херој II

Поза мост

Поврзана лотос позиција

Поза превртена положба на телото

Поза наклон према стопалата

Поза брод

Наклон со широко раширени нозе

Поза риба

Поза стој на глава

Поза стој на глава II

Поза на воин III

Поза на лотос

Carvangasana во лотос позиција

Поза на паун